Upoznajte se sa radom Škole trčanja za odrasle u Goraždu - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

02. 08. 2018.

Upoznajte se sa radom Škole trčanja za odrasle u Goraždu - FOTO

2017. godine AK Goražde pokrenuo je školu trčanja za odrasle. iz AK Goražde navode da su pokušali skupiti sve ljude koji vole trčanje, i žele se rekreativno baviti ovim sportom, kako bi promjenili svoje navike. Odaziv građana u početku je bio nešto solidan. Svega desetak rekreativaca priključilo se školi trčanja.

Šest rekreativaca iz škole trčanja, prošle godine istrčalo je i FUN RUN utrku u sklopu sarajevskog polumaratona.

2018. godine AK Goražde je sa školom trčanja krenuo nešto ranije. Tako su 01.04.2018 odradili i prvi trening na kojem je bilo sedam rekreativaca atletike.

Trenutno škola trčanja u Goraždu broji 25. redovnih polaznika, no svakim novim treningom pridružuju se novi polaznici.



Trener je Emir Hastor, mladi Goraždanin koji je sve češće pod zastavom BiH na postoljima, a u radu mu pomaže nešto stariji kolega i iskusni goraždanski atletičar Zaim Šuman, osvajać brojnih medalja, i pehara sa međunarodnih i domaćih takmičenja, sportista godine u Goraždu.

Plan AK Goražde je da polaznici imaju šest mjeseci treninga, i ako je moguće produženje treninga u zavisnosti od samih polaznika. Kako navode iz AK Goražde cilj je prvenstveno da se promjeni način života, i da probude svjest kod ljudi o važnosti trčanja. Kako navode cilj je istrčati i punu dionicu Sarajevskog polumaratona, a sami polaznici će odlućiti da li to žele ili ne.



Polaznici treniraju tri puta sedmično. Prvi mjesec polaznici su trenirali na Gradskom stadionu u Goraždu jer kako navode iz AK Goražde, večina polznika imala je problema sa tehnikom, motorikom. Tako da se kroz vježbe, igrice popravljale stvari i svi polaznici su usavršavali znanje iz treninga u trening.

Naravno, rezultati su svakako vidljivi. Polaznici u na početku trčali 50, 100 i 200 metara, dok kako navode iz AK Goražde, danas svi polaznici uspješno istrče dionicu dugu 10 kilometara.




Goražde PRESS

Stranice