ODUŠEVLJENI RAZVOJEM GRADA Palestinci posjetili Goražde - Goražde PRESS

Breaking

24. 09. 2018.

ODUŠEVLJENI RAZVOJEM GRADA Palestinci posjetili Goražde

Kako bi se upoznali sa privrednim čudom i razvojem Goražda delegacija Ambasade Palestine danas je posjetila naš Grad, te se sastala sa predstavnicima Gradske uprave.

Delegacija Palestine tokom boravka u Goraždu izrazila je veliko oduševljenje, kako je grad nakon ratnih razaranja uspio da se podigne i postigne privredne ali i druge uspjehe. Također tokom svoje posjete izrazili su želju za saradnju sa ovim gradom, te da praksu i postignuća u Goraždu prenesu i na druge gradove u Palestini.

Svoje posebno oduševljenje tokom posjete Goraždu izrazio je i zamjenik Ambasadora Palestine u BiH Mohammed Hammad koji je kazao - ''Tokom napada na Palestinu većina infrastrukture je srušena, od mostova, cesta i slično. Naša Delegacija koja je došla u posjetu Gradu Goraždu tu je s razlogom da se upozna sa razvojem Goražda i da se posavjetuju i nauče kako je Goražde poslije rata doživilo ekonomski i socijalni uspjeh. Borba u Palestini ide na dva načina, na način da se gradi Palestina i u isto vrijeme da se nastave boriti za ostali dio zemlje. Mi dolaskom u Goražde kao i ostale gradove u BiH koje ćemo posjetiti, želimo da vidimo kako su uspjeli izgraditi svoje gradove nakon rata. Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradu Goraždu na čelu sa Gradonačelnikom i nadamo se da ćemo preuzeti pozitivne prakse kako bi ih implementirali kod nas u Palestini.''



Goražde PRESS

Stranice