Otvoren Omladinski klub namjenjen svim mladim grada Goražda - Goražde PRESS

Breaking

02. 11. 2018.

Otvoren Omladinski klub namjenjen svim mladim grada Goražda

U sklopu goraždanske rock škole i teatra mladih odnedavno djeluje omladinski klub namjenjen ne samo članovima ove dvije škole, već svim mladim i kreativnim ljudima zaljubljenicima u umjetnost i kulturu. Omladinski klub otvoren je svakim danom i nalazi se u sklopu zgrade Centra za kluturu Goražde.

Odnedavno je  u sklopu goraždanske rock škole i Teatra mladih Goražde otvoren omladinski klub gdje se okupljaju mladi iz Goražda, vrijeme provode uz društvene igre i druženje, i namjenjen je svima ne samo članovima. Klub je otvoren svakim dan od 10 do 14 sati te u večernjim satima od 18 do 21 sat…

–Ovdje smo osnovali klub za svu raju koja želi da učini nešto za svoju zajednicu, svoj grad a prvenstveno za sebe, da nauče neki instrument da sviraju ili glume u teatru mladih ili samo da se druže uz neke drustvene igre „monopol“ ili „čovječe ne ljuti se“. Prostorije su otvorene u nekoliko smjena uglavnom prilagođene odvijanju nastave u školama – kaže Ajdin Kitan, nastavnik gitare u goraždanskoj Rock školi.

Nova generacije goraždanske rok škole počela je sa radom ove sedmice. Uglavnom mladi su zainteresini za gitaru i bubnjeve. Pored Ajdina povremeno časove održavaju gitare i bubnjeva Senad Živojević Štanga i Jasmin Bešlija.

–Najveće sponzorstvo i nekako najveća podrška kroz sve godine rada generalno cjelokupnom kulturnom udruženju mladih  Goražde bio je Damir Hadžić. On nam je stvarno pomogao u adaptaciji prostora, opremanju, nabavci  instrumenata i još mnogo nekih stvari – kaže Ajdin Kitan, nastavnik gitare u goraždanskoj Rock školi.

Prostorije omladinskog kluba opremljene su ponajviše zahvaljujući prijateljima Rock škole i teatra mladih. Još jednom je upućen pozvi svim mladim i kreativnim, zaljubljenicima u umjetnost i muziku da posjete prostorije kluba te zajednički kvalitetno provedu slobodno vrijeme.


RTV BPK

Stranice