SVEČANOST U GORAŽDU U povodu Dana državnosti BiH u gradu istaknute zastave - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

25. 11. 2018.

SVEČANOST U GORAŽDU U povodu Dana državnosti BiH u gradu istaknute zastave - FOTO

Dan državnosti BiH nizom događaja obilježava se i u Goraždu. U gradu na Drini ponosno su istaknute zastave BiH, kao znak ljubavi i poštovanja građana ovog grada prema jedinoj domovini.

Državna himna i iskazivanje poštovanja prema braniocima BiH na centralnom spomen obilježju "Goražde-grad heroj svojim braniocima" samo su nastavak programa koji u Goraždu traje već nekoliko dana, a posvećen je najznačajnijem državnom prazniku i obilježavanju 75. godina ZAVNOBiH-a.

Delegacije Vlade BPK Goražde, kantonalnog ministarstva za boračka pitanja, te predstavnici Grada Goražda položili su cvijeće na centralno spomen-obilježje pred zgradom kantonalnih institucija, te na šehidsko mezarje i partizansko spomen obilježje u Kolijevkama, kao i na spomen-obilježje ubijenoj djeci Goražda na platou Centra za kulturu.

Učinili su to i predstavnici Goraždanskog muftijstva, Saveza ratnih vojnih invalida "Sinovi Drine", Patriotskog pokreta te Udruženja antifašista.



Cvijeće će biti položeno i na spomen-obilježja u općini Foča u FBIH, i to na mjestu pogibije prvih žrtava 1992. godine, "Šehidskoj kapiji" i partizanskom spomen-obilježju u ovoj općini.



Goražde PRESS / Klix

Stranice