Učenici OŠ Fahrudin Fahro Baščelija pripremaju se za novogodišnji bazar - Goražde PRESS

Breaking

19. 12. 2018.

Učenici OŠ Fahrudin Fahro Baščelija pripremaju se za novogodišnji bazar

Osnovna škola „Fahrudin Fahro Baščelija“ organizator je četvrtog po redu tradicionalnog novogodišnjeg bazara kojeg pripremaju učenici uz pomoć nastavnika. Novac prikupljen na bazaru bude uložen u renoviranje prostora unutar škole ili za nabavku potrebnog inventara ili predmeta za rad.

„Organiziranjem novogodišnjeg bazara afirmira se učeničko poduzetništvo jer oni sami osmišljavaju predmete koje će izraditi, formiraju cijene svojih proizvoda i usluga, i na kraju nastoje privući pažnju kupaca. U pripremi bazara učestvuju svi učenici od prvog do devetog razreda kao i odjeljenje učenika sa poteškoćama u razvoju, kao i djeca koja borave u produženom boravku. Pripreme za bazar počinju još od septembra mjeseca“, ističe Jasmina Djana, direktorica OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“

Gdje i kako uložiti novac prikupljen od bazara odlučuju učenici nakon što se obavi anketa među svim odjeljenjima u školi. Prošle godine jednoglasno su donijeli odluku da to bude zamjena dotrajalog patosa.

Novogodišnji bazar učenika OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija održat će se 26 decembra u periodu od 16 do 18 sati u Sali za tjelesni odgoj u skolu škole. Menadžment škole poziva roditelje ali i sve građane Goražda da posjete bazar, te da se uvjere u kreativnost učenika i na taj način daju podršku za sve ono što su izradili u predhodna četiri mjeseca.




Goražde PRESS / RTV BPK-a

Stranice