Počinje izgradnja šest značajnih projekata u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

19. 03. 2019.

Počinje izgradnja šest značajnih projekata u Goraždu


JP Ceste Federacije BiH ove godine realizovat će niz projekata na području Goražda u vrijednosti od preko 6 miliona maraka.

Sredstva u iznosu od 6. 200 000,00 KM su već obezbjeđena, tako da uskoro kreće realizacija šest značajnih projekata na području Grada Goražda.

Riječ je o raskrsnici na cesti M20 u Vitkovićima, zatim izgradnja trotoara na potezu Vinarići – Baćci. Treći veoma značajan projekat odnosi se na rješavanje problema prilikom velikih kiša u ul. Kulina bana, zatim Ul. Seada Sofovića Sofe, tako da će se raditi trotoar i rješavanje površinske vode. Vrlo značajan projekat jer je u samom centru grada velika frekvencija saobraćaja i pješaka. Preostala tri projekta su povezana a odnose se na rekonstrukciju Mosta žrtava genocida u Srebrenici, zatim rekonstrukcija raskrsnice u kružni tok, cesta M20_010 Goražde 8 – Ustiprača tačnije u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, te izgradnja šetališta odnosno trotoara od semafora, odnosno novog kružnog toka koji će biti izgrađen, do Novog Goražda.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku izgradnje obilaznice  Goražda za čiju je prvu fazu izgradnje predviđeno oko 1.000.000 Eura.

Tim povodom danas je u Sarajevu u prostorijama JP Ceste Federacije BiH upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa izvođačem radova i to ugovor za izvođenje radova na modernizaciji magistralnih cesta i to na projektima: rekonstrukcija raskrsnice u Vitkovićima, Cesta M20_010 dionica Goražde-Ustiprača, cesta M 20_009 dionica Ustikolina-Goražde izgradnja pješačke staze sa rješavanjem odvodnje Baćci-Vinarići, sanacija kolovozne konstrukcije i pješačkih staza, sa rješavanjem odvodnje.



Goražde PRESS 

Stranice