Burno tokom vikenda u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

17. 06. 2019.

Burno tokom vikenda u Goraždu


Dana 14.06.2019.godine u 13,05 sati u ulici 22. Maj – Grad Goražde, dogodila se saobraćajana nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su učesnici nezgode: Š.M., iz Goražda, R.I.,  iz Beograda i A.E., iz Goražda. Vozaču Š.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 14.06.2019.godine u 23,55 sati u dežurnu službu  policijske stanice Goražde pristupio je H.M., nastanjen u Sarajevu i prijavio   da je oko 22,00 sati  na adresu stanovanja u ulici Zaima Imamovića kod njegove majke O.M., došlo lice B.A., prijeteći da će ubiti njenog sina. Na lice mjesta upućena  patrola policije koja je obavila razgovor sa O.M., a nakon toga na adresi stanovanja pronađeno je lice B.A., koji je u  01,05 sati   lišen slobode (alkohol 0,91 g/kg) i smješten u prostorije  za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog ugrožavanja sigurnosti prijetnjom u alkoholisanom stanju.

Dana 15.06.2019.godine u 19,30 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.S., iz Goražda i prijavio da mu je u ulici Braće Homoraša – Grad Goražde, na putničkom motornom vozilu marke “Škoda Fabia” koje je bilo parkirano pored kuće u garaži, rasječen prednji lijevi pneumatik. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, fotografisala lice mjesta i nastala oštećenja. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 15.06.2019.godine u 22,53 sati u  ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode vozača T.M., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,67 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 16.06.2019.godine u 02,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se sudski policajac i prijavio da je na video nadzoru u zgradi Općinskog suda u Goraždu, zapazio kako jedno NN lice u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, razbija vaze i ruši štandove. U ulici Trg Branilaca pronađeno je navedeno lice i utvrđeno da se radi o licu K.A., iz Goražda te je isti pozvan u službene prostorije, kojom prilikom je navedeni počeo biježati ulicom Zaima Imamovića prema gradskoj dvorani, nakon čega je uhvaćen od strane policijskih službenika gdje je pomenuti pružao aktivan otpor, te je uz pomoć fizičke snage i sredstava za vezivanje stavljen pod kontrolu. Istog dana u 02,45 sati K.A., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Lice K.A., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u uiznosu od 2,51 g/kg.. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 16.06.2019.godine u 13,00 sati dežurnoj službi policijske sztanice Ustikolina obratili su se M.N., i M.S., iz Sarajeva, i prijavili da u mjestu Milakovac-Odžak, općina Foča u FBiH, nalaze se kod porodične kuće gdje im otac M.M., živi sam, da je kuća zaključana i isti ne otvara vrata, te sumnjaju da mu se nešto dogodilo. Na lice mjesta upućena je patrola policije gdje obilaskom kuće nije bilo tragova nasilnog ulaska. U kuću je kroz prozor nasilno je ušao M.N., te otključao vrata, gdje je ulaskom patrola policije u kući zatekla beživotno tijelo M.M., a pored tijela ispod desnog ramena nalazilo se vatreno oružje pištolj marke “CZ”, cal.7,62 mm, za koje je navedeni posjedovao odobrenje. Upoznat je Kantonalni tužilac, a na lice mjesta izašla je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koji su uz prisustvo doktora mrtvozornika izvršili uviđaj i utvrdili da je gore navedeno lice izvršio samoubistvo upotrebom vatrenog oružja.

Dana 16.06.2019.godine u 19,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obartila se J.V., nastanjena u naselju Zupčići Grad  Goražde, i prijavila da je u kući fizički napadnuta od strane P.M., iz Goražda. U Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana je ljekarska pomoć J.V., gdje se dežurni  ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Lice P.M., pozvan je do službenih prostorija MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje i ustanovljeno da isti ima 1,19 g/kg alkohola u organizmu, te je isti u 21,00 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Rad na navedenom događaju je u toku.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice