Nakon tuče tri žene završile u policijskoj stanici - Goražde PRESS

Breaking

11. 06. 2019.

Nakon tuče tri žene završile u policijskoj stanici


Dana 10.06.2019.godine u 12,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio da je u mjestu Oštro – Grad Goražde, od strane NN lica izvršena bespravna sječa 13,32 m3 ogrevnog bukovog drveta. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju, kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 10.06.2019.godine u 12,45 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Z.H., iz Goražda i prijavio NN lice da ga je isti prevario, prilikom kupovine mobilnog telefona, putem hakovanog Facebook profila. Po navedenoj prijavi postupali su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK- Goražde kojom prilikom je o navedenom događaju upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Prijevara” iz člana 294. KZ FBiH.

Dana 10.06.2019.godine u 18,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se S.A.,nastanjena u naselju Balvadere – Grad Goražde  i prijavila da je fizički napadnuta od strane T.E.,.Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, a na licu mjesta patroli policije takođe je prijavljeno  da je S.A., otišla ispred kuće T.E., i fizički napala njenu sestre H.E., te da je istoj nanjela povrde u vidu ogrebotina. Lica T.E., H.E., i S.A.,  pozvane  su u službene prostorije MUP-a kojom prilikom su licima  H.E., i  S.A., uručeni  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protov javnog reda i mira, zbog fizički napad na drugo lice.

Dana 10.06.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK- Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Dopunu Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog A.A.,  iz Goražda.

Dana 10.06.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK- Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog K.M., iz Goražda.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice