Tokom vikenda obijene dvije vikendice u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

03. 06. 2019.

Tokom vikenda obijene dvije vikendice u Goraždu


Dana 31.05.2019.godine u 18,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača prijavljen je nasilan ulazak u vikendicu,  vlasništvo S.T., nastanjene u Sarajevu u mjestu Kaljani, općina Pale u F BiH. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, kojom prilikom je utvrđeno da je nasilan ulazak izvršen djelovanjem na prozor, te da je izvršena premetačina stvari u vikendici. Uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad  na navedenom događaju je u toku.

Dana 01.06.2019.godine u 09,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratila se B.Z., nastanjena u mjestu Brajlovići – općina Foča u F BiH i prijavila da je u objektu „BH Pošte“  u Ustikolini od službenika H.A., preuzela plavu kovertu na njeno ime, te da je po izlasku iz pošte zapazila  da je jedna strana koverte odlijepljena i da se u koverti ne nalazi  određena količina novca koji je trebala dobiti od Ć.F., iz Mostara. Na lice mjesta izašla je patrola policije policijske stanice Ustikolina kao i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, koji su preuzeli dalji rad na navedenom događaju.

Dana 01.06.2019.godine u 16,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.A., iz Goražda i prijavio nasilan ulazak u vikendicu u mjestu Ilino – Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave kojom prilikom je utvrđeno da je izvršen  nasilan ulazak  djelovanjem podesnim predmetom na vrata vikendice i pomoćnog objekata (šupe), te da je izvršena premetačina stvari. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, a rad  na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja te pronlasku počinilaca je u toku.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice