Grad Goražde raspisao Javni poziv građanima za predlaganje kandidata za dodjelu Javnih priznanja Grada - Goražde PRESS

Breaking

18. 07. 2019.

Grad Goražde raspisao Javni poziv građanima za predlaganje kandidata za dodjelu Javnih priznanja Grada


Grad Goražde raspisao je Javni poziv za predlaganje kandidata za Javna priznjanja Grada koja se dodjeljuju na Manifestaciji Dan Grada - 18 septembar.

Počasni građanin, Zlatna i Srebrna plaketa, Prijatelj / Prijateljica Goražda, Povelja za životno djelo i Povelja humanosti javna su priznanja koja Grad Goražde dodjeljuje svake godine u sklopu programa obilježavanja Dana Goražda, a dodjeljuju se zaslužnim pojedincima i organizacijama.

I ove kao i prethodnih godina, Grad Goražde će dodijeliti javna priznanja. Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja već je raspisan, a prije toga Odlukom Gradskog vijeća imenovan je Odbor za dodjelu koji će odlučivati o prispjelim aplikacijama.

Kolektive i pojedince za dodjelu javnih priznanja mogu predložiti građani, Gradonačelnik i upravna tijela Grada, vijećnici, preduzeća, tijela mjesnih zajednica, udruženja, vjerske zajednice i humanitarne organizacije, s tim da treba naglasiti da prijedlog za dodjelu javnog priznanja Počasni građanin Grada Goražde mogu predložiti Gradonačelnik ili pet vijećnika Gradskog vijeća Goražda. Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja otvoren je do 05. augusta 2019. godine do 16. augusta 2019. godine, a prijedlozi za dodjelu jednog od šest priznanja dostavljaju se u pismenoj formi.




Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice