Počelo asfaltiranje ulice Kulinabana - Goražde PRESS

Breaking

16. 07. 2019.

Počelo asfaltiranje ulice Kulinabana


Izuzetno značajani projekti na modernizaciji cesta izvode se ovih dana na području Goražda. Nakon što su u mjesecu aprilu počeli radovi na rekonstrukciji i sanciji kompletne ulice Kulinabana u Goraždu, danas je počelo asfaltiranje ove goraždanske ulice koja je mjesecima bila izvrovljena a saobraćaj u dva smjera bio preumjeren na ulicu Ibrahima Popovića, Seada Sofovića Sofe i Sinan paše Sijerčića prema Foči.

Ovaj projekat sanacije ovoe ulice je veoma znčajan jer se radi o riješavanju popvršinskih voda, odnosno problema velikih kiša. Kao što je javnosti poznato godinama se voda ulijevala u poslovne objekte u ovoj ulici. Danas je traj problem u potpunosti saniran, te se uskoro prelazi na ulicu Seada Sofovića Sofe.

U ulici Kulinabana postavljeni su ivičnjaci, trotoari, i cesta, te je danas postavljen prvi sloj asfalta od 9cm.

U drugom dijelu ovog projekta to sve isto će se uraditi u ulici Seada Sofovića Sofe. Ovaj projekat se odnosi na rješavanje problema prilikom velikih kiša u pomenutim ulicama, tako da se radi trotoar, cesta i rješavanje površinske vode. To je vrlo značajan projekat jer je u samom centru grada gdje je velika frekvencija saobraćaja i pješaka.

Radove na ovim projektima izvodi firma Euro-Asfalt.



Goražde PRESS

Stranice