PREDANOST ZADATKU I VELIKO SRCE Goraždanski vatrogasci su ponos grada - Goražde PRESS

Breaking

18. 07. 2019.

PREDANOST ZADATKU I VELIKO SRCE Goraždanski vatrogasci su ponos grada


Požari, poplave, klizišta, bili su na prvim linijama odbrane, zaštiti ljudskih života, dobara. Krasi ih potpuna predanost zadatku, spremnost, posebna obučenost, humanost i veliko srce, kakvo imaju samo goraždanski vatrogasci.

Jedinica koja je prethodnih godina zabilježila značajne rezultate u zaštiti ljudskih života je Profesionalna vatrogasna jedinica Goražde. I ako sa nedovoljno opreme sa kojom raspolažu ova mala ali vrijedna jedinica daje od sebe značajne rezultate.

Ponos su grada Goražda. Obučeni i spremni da odgovore svakom izazovu i zadatku na rasploganju građanima Goražda i regije su 24. sata.

Nemarom građana tokom čišćenja imanja brojni su požari koji se svake godine zabilježe na području Goražda, i taj broj je u znatnom rastu, međutim goraždanski vatrogasci svojom brzinom, spretnošću i odgovornošću izlaze stalno na teren te gase velike šumske požare. Do sada su to veoma uspješno i vješto radili, gasili i spašavali ljudske živote, imovinu i radili na zasustavljanju požara većeg obima, što s ponosom možemo reći da goraždanski vatrogasci daju srce na terenu.



Goražde PRESS

Stranice