Nizom aktivnosti bit će obilježen 18. septembar - Dan oslobođenja Goražda - Goražde PRESS

Breaking

04. 09. 2019.

Nizom aktivnosti bit će obilježen 18. septembar - Dan oslobođenja Goražda


18. septembar - Dan oslobođenja Goržada i ove godine bit će obilježen nizom prigodnih sadržaja i aktivnosti. Program počinje 7. septembra a završava se krajem mjeseca.

Ono što posebno se izdvaja održavanje 15 malonogometnog turnira "Alija Izetbegović" koji će ove godine biti održan u Goraždu a očekuje se učešće oko 600. takmičara. Takmičenje će biti održano u Gradskoj dvorani u Goraždu.

Pored turnira planirano je jako dosta drugih aktivnosti, sportskih i kulturnih na području našeg grada ali i kantona.

Tu su pozorišne predstave, koncerti, promocija knjige.

Programom su između ostalog, predviđeni  i tradicionalni memorijalni sportski događaji, zatim sportska natjecanja u znak sjećanja na ratne Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO).

U svim lokalnim zajednicama planiran je obilazak mezarja i odavanje počasti poginulim braniocima, dio programa je svečana sjednica Gradskog vijeća i Skupštine BPK Goražde kao i obilježavanje godišnjice mobilizacije policije.

Koncert za mlade u Goraždu priredit će Rock škola,  a za one nešto starije Udruženje „Safet Isović“ organizuje noć sevdaha. U organizacionom odboru vjeruju da će ovi i drugi događaji izazvati interesovanje javnosti.



Goražde PRESS

Stranice