5 mladih fudbalera iz Goražda narednih 10 mjeseci provest će u Holandiji u sklopu ljetne škole FK Ajax-a - Goražde PRESS

Breaking

28. 07. 2016.

5 mladih fudbalera iz Goražda narednih 10 mjeseci provest će u Holandiji u sklopu ljetne škole FK Ajax-a

Općina Goražde prepoznatljiva je i po tome što veoma uspješno ostvaruje saradnju sa brojnim loklanim zajednicama širom svijeta, a kao rezultat jedne takve saradnje između Goražda i grada Amsterdama iz Holandije, tačnije saradnje sa Udruženjem ‘’Prijatelji Goražda’’ koje je osnovala Rabija Karo, rođena goraždanka i njen suprug Dees Frankevijle, desilo se i to da je 5 mladih nogometaša iz Goražda tj.  Duhović Muhamed, Bajić Anis, Tanjo Almin, Baljević Amar i Tanasković Božidar dobilo priliku da narednih 10 mjeseci provedu u ljetnoj školi  koji organizuje FK Ajax te dobiju mogućnost da i potpišu ugovor za ovaj klub.

Naime fudbaleri FK Goražde, zahvaljujuću saradnji između Općine Goražde i Udruženja ‘’Prijatelji Goražda’’ ranije su učestvovali na Internacionalnom turniru u Holandiji, kojem su prisustvovali i skauti ovog poznatog fudbalskog kluba koji su uočili talenat ovih 5 mladih momaka, te zahvaljujući pomoći Udruženja, Načelnika Općine Goražde, Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Goražde, lokalnih sponzora i FK Goražde omogućen im je odlazak u Holandiju.

Tim povodom Načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Damir Žuga sa saradnicima upriličili su danas u restoranu ‘’Drinska bašta’’ prijem za 5 mladih fudbalera FK Goražde koji već sutra putuju u Holandiju.

Ovom prilikom Načelnik Ramović  i ministar Žuga poželili su im puno sreće i uspjeha tokom boravka u Holandiji, a uručene su i  skromne novčane nagrade.


gorazde.ba

Stranice