Održana 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Goražde - Goražde PRESS

Breaking

28. 07. 2016.

Održana 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Goražde

Općinsko vijeće Općine  Goražde održalo je danas svoju 37. redovnu sjednicu. Nakon usvajanja Dnevnog reda, sa kojeg je povučena tačka 15. koja se odnosila na Sanacioni program JU ''Dr. Isak Samokovlija'' Goražde, uslijedio je Načelnikov sat na kojem je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović izvijestio Vijeće stanju u Budžetu, te o aktivnostima između dvije sjednice. Tako je između ostalog naveo da je obilježen Dan parka Plavi cvijet, potom Dan OŠ ''Hasan Turčalo Brzi'', da je održan koncert ''U susret Ramazanu'' da je obilježen Dan MZ Orahovice, da je započela aktivnost na rušenju objekata koji su opasnost po sigurnost i život građana i izgradnja novih objekata, da je potpisan Memorandum o saradnji sa lokalnim zajednicama uključenim u projekat ''Cressida'''. Načelnik Ramović je također izvjestio da je održan prijem za učenike generacija srednjih i osnovnih škola sa područja općine Goražde, prijem za studente iz bratskih gradova i općina, potom da se nastavljaju aktivnosti u okviru novog IFAD-ovog projekta razvoja ruralnog poslovanja, potom da je održana Konferencija o ulozi lokalnih zajednica u ekonomskom razvoju BiH, da je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja SEKA, da je Općina Goražde još jednom potvrdila certifikat ISO 9001-2008, da su potpisani ugovori po Programu  uređenja grada i prigradskih naselja za 2016. godinu u vrijednosti 143. 180,00 KM, da su odobrena četiri projekta deminiranja na području MZ Zupčići, da je uspješno završena turneja mladih goraždana u Turskoj.

Načelnik Ramović je dodao i to da je raspisan javni poziv za izbor privatnog partnera za izgradnju sanitarne deponije Trešnjica, da su potpisani ugovori o dodjeli kreditnih sredstava u cilju zadržavanja postojećih radnih mjesta, da je upriličen prijem za pobjednicu takmičenja ''NEKI NOVI KLINCI'' Džejlu Ramović, da su potpisana dva veoma važna ugovora u vrijednosti 89.455,00 KM, a koji se odnose na ustupanje radova na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete i radove na izgradnji zgrade MZ Bogušići, da su potpisani ugovori za projekte Omladinske banke u 2016. godini, da su završeni radovi na asfaltiranju lokalnog putnog pravca Hoda polje-Posestra, da je sve spremno za početak XIX Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2016.godine, da su počeli radovi na uređenju plaža na rijeci Drini na području Općine Goražde, da su u toku brojni radovi na asfaltiranju ulica po Programu uređenja grada, te niz drugih aktivnosti.

Potom su uslijedila vijećnička pitanja i inicijative, te odgovori na viječnička pitanja.

Vijeće je u nastavku sjednice usvojilo i niz odluka, između ostalih i prijedlog Odluke o pristupanju izrade izmjena Regulacionog plana ''Poda'' Goražde, prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa, radi rekonstrukcije lokalnog puta Mravinjac-Berič u Goraždu u korist Općine Goražde, prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa, radi rekonstrukcije lokalnog puta Mravinjac-Berič u Goraždu u korist Općine Goražde, potom prijedlog Odluke o izmjeni  statuta JU Dom zdravlja ''Dr. Isak Samokovlija'' Goražde, prijedlog Odluke o dodjeli kreditnih sredstava ''Aščić'' doo Goražde iz ''Namjenskog depozita Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Općine Goražde'', Prijedlog Odluke o dodjeli kreditnih sredstava  ''Obner'' dooo Goražde iz ''Namjenskog depozita Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Općine Goražde'', prijedlog Odluke o dodjeli kreditnih sredstava UR Fast food–Pizzerija ''PIZZA E PANINI PICCOLO' doo Goražde iz ''Namjenskog depozita Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Općine Goražde, prijedlog Zaključka o odbijanju ponude Dervišević Ismira iz Goražda za kupovinu zemljišta. Do kraja sjednice razmatrane su vijećničke inicijative.


gorazde.ba

Stranice