Odoborena sredstva za projekte iz oblasti obrazovanja - Goražde PRESS

Breaking

09. 09. 2016.

Odoborena sredstva za projekte iz oblasti obrazovanja

U narednom periodu u obrazovnim ustanovama s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde realizovat će se nekoliko značajnih projekata čija sredstva je odobrilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, po osnovu rezultata raspodjele sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2016. godini.

U okviru  podrške projektima koji doprinose razvoju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kod djece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde za projekat „Dramom do poboljšanja komunikacije među djecom predškolskog uzrasta“ dobila je 7,000,00 KM,  dok je iznos od 5.520,00 KM odobren JU OŠ„Husein ef. Đozo“ Goražde za projekat  „Čitam i znam“.

Po osnovu podrške projektima poboljšanja kvaliteta praktične nastave u srednjim školama, iznos od 6.000,00 KM odoren je JU MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde za projekat „Opremanje kabineta praktične nastave poljoprivrednog tehničara EU VET Program i fitofarmaceuta EU VET Program“, dok je 6.000,00 odobreno JU STŠ „Hasib Hadžović“ Goražde za projekat  „Opremanje kabineta za praktičnu nastavu hemijske i medicinske struke“.

Po osnovu podrške uvođenju učenja stranog jezika u predškolskom odgoju i obrazovanju, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde odobreno je 7.926,00 KM za projekat „Program uvođenja engleskog jezika u školsku 2016/17. godinu“.

Slovačka ambasada  podržala je projekat OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići „Rekonstrukcija mokrih čvorova u matičnoj školi u Vitkovićima“ u iznosu od 10.000,00 KM, čija realizacija će početi uskoro.


bpkg.gov.ba

Stranice