Uprava policije informacija za period od 23.09. do 26.09.2016.godine. - Goražde PRESS

Breaking

26. 09. 2016.

Uprava policije informacija za period od 23.09. do 26.09.2016.godine.

Dana 23.09.2016.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  licu K.S., nastanjen u Goraždu, uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (drsko ponašanje u alkoholisanom stanju, 1,98 g/kg alkohola), a licu D.A., iz Goražda, uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (fizički napad na drugo lice).

Dana 24.09.2016.godine u  20,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.S., iz sela Kraboriš općina Goražde, i prijavio da u selu Ozren općina Goražde,  gori pomoćni objekat-štala,vlasništvo A.A.,.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde koji su lokalizovali požar. Ovom prilikom  izgorio je krov  štale i jedno sijeno.  Dalji rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 25.09.2016.godine u 01,55 sati ul.Ferida Dizdarevića u Goraždu,  dogodila se saobraćajna nezgoda  kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da je putničko motorno vozilo  marke “Golf A4” kojim je upravljao B.N., iz Goražda, sletjelo sa kolovoza  i prevrnulo se na krov. U vozilu se nalazio lice S.E.,  iz Goražda, koji je zadobio povrede te se isti obratio u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Dežurni ljekar se izjasnio da se radi o lahkoj tjelesnoj ozljedi. Vozaču B.N., uručen je prekršajni nalog  iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 25.09.2016.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su licu A.F., nastanjenom u Sarajevu, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


bpkg.gov.ba

Stranice