Dodjeljene zahvalnice i prizananja najboljim učesnicima sajma "Dani jabuke" - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

15. 10. 2016.

Dodjeljene zahvalnice i prizananja najboljim učesnicima sajma "Dani jabuke" - FOTO

Dodjelom zahvalnica i priznanja sinoć je u Hotelu Behar zvanično završen oficijelni dio programa Dana jabuke 2016. Ovo je prema riječima organizatora najorganizovaniji i najbolji sajam u posljednjih 13 godina, a pored toga ove godine prerastao je u internacionalni jer su na sajmu svoje štandove imali i učesnici iz zemalja u okruženju. Prije same dodjele zahvalnica i priznanja goste i zvanice u hotelu Behar najprije je pozdravio i još jednom poželio dobrodošlicu predsjednik UO Privredno-kulturne manifestacije Dani jabuke Mirsad Hubanić, a nakon njega goste je pozdravio i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je kazao kako je Goražde  sretno što ima ovaj sajam.

Nakon toga prisutnima se obratio i premijer BPK-a Goražde Emir Oković. Potom je uslijedila dodjela prizananja.



Priznanje najboljim studentima prvog i drugog ciklusa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu dodjeljeno je studentima Eldini Tanjo i Bilalu Čauševiću. Potom su dodjeljene zahvalnice za sponzortsvo koje su dobili: OKAC doo, Sarajevo-osiguranje, UNIS Ginex dd Goražde, Udruženje obrtnika Sanski most, Agros doo Goražde, JP BP Šume Goražde, Privredna banka Sarajevo filijala Goražde, Općina Foča u F BiH, Grafomerx, Oniprom doo Goražde i el Tarik Oil.

Priznanje  Zlatna jabuka za zlatne sponzore dodjeljeno je BH Telekom direkcija Goražde. Bronzana jabuka  za kviz znanja pripala je SŠ Hasan Kikić Gradačac, Srebrna jabuka pripala je Srednjoj poljoprivrednoj školi Sombor.Pobjednik kviza znanja je Poljoprivredna škola iz Brčko distrikta. Edinu Hubjeru pripalo je priznanje za doprinos razvoju poljoprivrede, a priznanje mu je uručio načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović.



Priznanja Zlatna jabuka za podršku u organizaciji sajma dodjeljena su i Općini Goražde, Vlada BPK-a, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, IFAD, Privredna komora F BiH, Vanjsko-trgovinska komora BiH, Oxfam. Priznanje srebrna i zlatna jabuka za kvalitet dodjeljena su Mljekari Milgor Goražde. Zlatna medalja za kvalitet 100 % prirodni sok od jabuke  za fabriku sokova iz Bosanskog Šamaca. Sajam za sve posjetitelje će trajati i u subotu do popodnevnih sati.

POGLEDAJTE CIJELU FOTO-GALERIJU DANI JABUKE 2016 - DODJELA


gorazde.ba

Stranice