Uprava policije informacija za period od 07.10. do 10.10.2016.godine. - Goražde PRESS

Breaking

10. 10. 2016.

Uprava policije informacija za period od 07.10. do 10.10.2016.godine.

Dana 07.10.2016.godine u 11,10 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Džindići općina Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su istoj učestvovali K.T., nastanjen u Turskoj,  N.S., nastanjen u Vogošći i A.N.,nastanjen u Mostaru. Zbog počinjenog prekršaja vozaču K.T., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 07.10.2016.godine na magistralnom putu M-20 u mjestu Mravinjac, općina Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i jednim lakše povrijeđenim licem. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprve policije MUP-a BPK Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali Đ.M., nastanjen u Goraždu, P.G., nastanjen u Novom Goraždu. Zbog počinjenog prekršaja vozaču Đ.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH

Dana 08.10.2016.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, licu H.K., nastanjenom u Goraždu,  uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o javnom redu i miru zbog drskog ponašanja u alkoholiziranom stanju.

Dana 09.10.2016.godine u 14,55 sati dežurnoj službi  policijske stanice Ustikolina obratio se O.N., iz Foča-F BiH i prijavio da je upravljajući vozilom “Opel corsa”na magistralnom putu M18.1, Ustikolina-Grebak, u mjestu Pobiranovići, opština Foča u F BiH, imao saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom je vozilo “Golf”, nepoznatih registarskih oznaka s istim ostvarilo kontakt i udaljio se sa lica mjesta u pravcu Trnova, zbog čega je on sa vozilom sletio sa kolovoza, te da mu je potrebna ljekarska pomoć. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde i vozilo hitne pomoći Doma zdravlja Foča F BiH, gdje je gore navedenom licu ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice u Goraždu, gdje se  dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Rad na gore navedeno događaju je u toku.


bpkg.gov.ba

Stranice