GORAŽDE Pripremljeno oko 60 posto odgovora na Upitnik Evropske komisije - Goražde PRESS

Breaking

19. 01. 2017.

GORAŽDE Pripremljeno oko 60 posto odgovora na Upitnik Evropske komisije

Danas je održan novi radni sastanak koordinatora za evropske integracije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i predstavnika resornih ministarstava uključenih u proces davanja odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Na sastanku je razgovarano o do sada urađenom poslu u ovom procesu, te preostalim pitanjima na koja je potrebno odgovoriti, posebno s aspekta usaglašavanja stavova i dogovora o pitanjima čije nadležnosti su podijeljene između resornih ministarstava.

Sastanku je prisustvovao i premijer BPK-a Goražde Emir Oković koji je ovom prilikom kazao da je BPK Goražde do sada uradio oko 60 posto posla na pripremi odgovora, te kazao da su Vlada i resorna ministarstva, naročito u posljednje vrijeme, u potpunosti posvećena ispunjavanju ovih obaveza.

On je naglasio da je Vlada BPK-a, od samog početka i u punom kapacitetu bila uključena u aktivnosti evropskih integracija, te da su ovi poslovi, uz punu posvećenost, uzeti kao prioriteti u njenom radu.

Koordinator za evropske integracije BPK-a Goražde Emir Sijerčić izrazio je očekivanja da će odgovori biti dostavljeni na vrijeme, te kazao da će se rad na njihovoj pripremi u narednoj sedmici intenzivirati, kako bi se svi odgovori na Upitnik objedinili i kompletirali.


bpkg.gov.ba

Stranice