Započele edukacije za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području BPK-a Goražde - Goražde PRESS

Breaking

13. 01. 2017.

Započele edukacije za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području BPK-a Goražde

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas su u Sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započele edukacije za sudionike odgojno-obrazovnog procesa u odgojno-obrazovnim ustanovama na području našeg kantona.

Naime, Pedagoški zavod kao i svake godine u sklopu svojih redovnih aktivnosti, organizuje i provodi edukacije i seminare za odgajatelje, nastavnike i profesore odgojno-obrazovnih ustanova s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

S tim u vezi, zainteresovani nastavnici, profesori  kao i certificirani treneri će tokom narednih dana, odnosno za vrijeme zimskog raspusta, održati seminare iz različitih oblasti u procesu obrazovanja.

Na današnjoj edukaciji u izvedbi profesorice engleskog jezika u JU MSŠ „Enver Pozderović“ Belme Rahman svi prisutni odgajatelji, nastavnici i profesori mogli su se upoznati s pisanim izvorima i utvrđivanjem vokabulara u srednjim školama i u višim razredima osnovne škole iz engleskog jezika, što je ujedno i bila tema ove edukacije.



Također, u izvedbi profesora likovnih umjetnosti Harisa Bašića danas je upriličena edukacija o demonstracijama osnovnih izražajnih elemenata u likovnoj kulturi.

Direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota ukazala je na značaj i doprinos ovih edukacija te je svim učesnicima poželjela sretan i učinkovit rad.

Seminari i edukacije bit će nastavljeni tokom naredne sedmice, gdje će se između ostalog, govoriti o načinima pripremanja testova znanja, zatim o obrazovanju i učenju općenito te  i o mnogim drugim temama iz ove oblasti.



bpkg.gov.ba

Stranice