Goražde dobilo prvu savremenu privatnu medicinsku ustanovu - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

15. 03. 2017.

Goražde dobilo prvu savremenu privatnu medicinsku ustanovu - FOTO

U Goraždu je otvorena Eurofarm Centar poliklinika, koja posluje u okviru ASA Prevent Grupacije, kao vodećeg poslovnog sistema u BiH.

Poliklinika je opremljena najsavremenijim dijagnostičkim aparatima i opremom i pacijentima će ponuditi sve vrste laboratorijskih pretraga, periodične sistematske preglede i ljekarska uvjerenja, a po prvi put u svom gradu stanovnici Goražda imaju priliku izvršiti i CT dijagnostiku.

- ASA Grupacija je prije godinu dana preuzela firmu Eurofarm i već tada najavila širenje poslovanja poliklinika širom BiH. Iz tog razloga smo danas u Goraždu i nadamo se da ćemo kroz ovu poslovnu aktivnost direktno uticati na poboljšanje kvaliteta građana - kazao je Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Prevent Grupacije.



Radna mjesta u četvrtoj Eurofarm Centar poliklinici na teritoriji BiH, u deset specijalističkih ordinacija i modernoj laboratoriji, dobili su mladi kadrovi iz Goražda, a bit će angažirani i ljekari specijalisti iz poliklinika u Sarajevu, te gradova okruženja. U opremanje i adaptaciju investirano je 2,4 miliona KM vlastitih sredstava.

- Znali smo da Goraždu nedostaje ljekara koji dolaze iz drugih zdravstvenih centara i odlučili smo da prvo popunimo ta upražnjena mjesta. Prostor poliklinike urađen je po svim evropskim standardima, kompletna medicinska oprema je potpuno nova, od najpoznatijih proizvođača, a posebno mjesto zauzima najnoviji CT aparat koji je nedostajao Goraždu i kompletnom regionu. To je, na neki način, dio našeg poklona ovom gradu. Pacijenti više neće morati preko Romanije i Rogoja ići do Sarajeva i ostalih centara - ističe Šukrija Huseinović, direktor Eurofarm Centar poliklinike.



Pregovori sa Zavodom zdravstvenog osiguranja RS su u toku, a oni sa ZZO BPK Goražde u završnoj fazi, kako bi pacijenti iz BPK i gradova okruženja besplatno mogli koristiti veći dio usluga. Eurofarm Centar polikliniku u Goraždu otvorili su premijeri FBiH i BPK Fadil Novalić i Emir Oković, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i direktor ASA Prevent Grupacije Eldin Hadžiselimović. Tokom svečanosti uručene su simbolične donacije goraždanskim vrtićima SOS Kinderdorf i Sunce.

Eurofarm Centar poliklinika sutra će biti otvorena i u Visokom.



Avaz

Stranice