Načelnik Muhamed Ramović podržao projekat Civitasa OŠ "Hasan Turčalo Brzi" - Goražde PRESS

Breaking

28. 03. 2017.

Načelnik Muhamed Ramović podržao projekat Civitasa OŠ "Hasan Turčalo Brzi"

Učenici IX razreda Osnovne škole  ''Hasan Turčalo Brzi'' iz Ilovače jučer su posjetili Općinu Goražde, gdje su se sastali sa načelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima povodom projekta kojeg rade u okviru Civitas sekcije pomenute škole.

Riječ je o projektu na temu ''Građanin'', gdje učenici u svojoj zajednici istražuju problem i mjere javne politike, u cilju razvijanja svojih svojih vještina i u kojem učenici imaju priliku da u učionicama i zajednici vježbaju buduću ulogu građana u demokratskom društvu, a u toku sastanka učenici OŠ ''Hasan Turčalo Brzi'' postavili su niz pitanja na koja je Načelnik odgovorio.

Načelnik je pozdravio izbor pomenute teme, te naglasio da je za Općinu Goražde veoma važna uloga građana prilikom donošenja određenih odluka.

Osim toga pozdravljena je ideja Civitasa u kojem već dugi niz godina uspješno učestvuju mladi Goraždani, kao i aktivno uključivanje mladih u identifikovanje i rješavanje problema lokalne zajednice, te upoznavanje sa demokratskim procesima i principima odgovornog življenja svakog pojedinca u društvu.



Općina Goražde

Stranice