Počeo program obilježavanja 21. marta - Dana mladih Općine Goražde - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

20. 03. 2017.

Počeo program obilježavanja 21. marta - Dana mladih Općine Goražde - FOTO

Otvaranjem likovne radionice u Domu mladih Centra za kulturu danas je zvanično počeo program obilježavanja 21. marta Dana mladih Općine Goražde.

Riječ je o datumu kojeg je Općinsko vijeće Goražde na jednoj od svojih sjednica proglasilo Danom mladih Općine Goražde čime je posebna pažnja posvećena mladima, želeći time ukazati na njihovu važnost u društvenoj zajednici.

Program manifestacije započeo je danas, a centralni dio programa održat će se sutra. U sklopu radionice mladi su slikali na slobodnu temu, a učesnike radionice danas je posjetio načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima, te mladima poželio puno uspjeha u radu.

U sklopu današnjeg programa u popodnevnim satima u Maloj sali Centra za kulturu u Goraždu održan je Poetski matine Književnog kluba Isak.



Kada je riječ programu planiranom za sutra u jutarnjim satima u parku Plavi cvjet održat će se aktivnost pod nazivom Plavi cvjet sa mladima, potom će se u Domu mladih Centra za kulturu održati Igre bez granica.

U 13:00h na platou ispred Centra za kulturu Goražde bit će upriličeno polaganje cvijeća na Spomen obilježje ubijenoj i nastradalo djeci 1992. – 1995. godine, a poslije toga u Velikoj sali CZK održat će se lutkarska predstava ''Kako su djeca spasila bajke''. Sa početkom u 14:15h na platou CZK održat će se koncert/muzički performans OMŠ Avdo Smailović i Rock škole, nakon čega je u Omladinskoj ulici planirana promocija selfi ogledala, a poslije je planirano i druženje mladih sa Načelnikom.



U večernjinm satima u Velikoj sali Centra za kulturu održat će se pozorišna predstava mladih Goražda pod nazivom ''Dok nas smrt ne rastavi''.



Općina Goražde

Stranice