Tokom vikenda tri saobraćajne nesreće na području BPK-a - Goražde PRESS

Breaking

13. 03. 2017.

Tokom vikenda tri saobraćajne nesreće na području BPK-a

Dana 11.03.2107.godine u 13,10 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Međugradi u tunelu “Pavlovac“ u naselju Pale F BiH dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta, izvršili uviđaj i utvrdili da  su u nezgodi učestvovali S.D., nastanjen u naselju Šainovići, općina Pale u F BiH i M.I., nastanjen u naselju Datelji, općina Pale u F BiH te da su povrijeđeni suvozači M.I., i M.N., prevezeni do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde. Nakon ukazane ljekarske pomoći dežurni ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda a povrjeđeni M.N., zadržan na posmatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde ,dok je drugo lice  M.I., prevežen za KCU Sarajevo.

Dana 11.03.2017.godine u 23,45 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Crkvine, općina Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde  koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali S.A., i H.R., nastanjeni u Goraždu. U Urgentni centar  Kantonalne bolnice Goražde prevezeno je lice A.M.,  gdje se dežurni ljekar izjasnio da je pomenuto lice zadobilo lakše tjelesne povrede.Izvršeno je aklotestiranje, te utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod vozača  S.A., (1,84 g/kg),a kod vozača H.R., (0,70 g/kg). Lice  S.A., lišeno je slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde. Zbog počinjenog prekršaja protiv gore navedenih vozača bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 12.03.2017.godine u 07,05 sati u ul.R.Islamagića u Goraždu,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da je u nezgodi učestvovao S.N., iz Goražda, koji je usled neprilagođene brzine i vožnje pod dejstvom alkohola skliznuo sa kolovoza. Vozač S.N., je alkotestiran gdje je utvrđeno 1,79 g/kg prisustvo alkohola u organizmu, te je u 07,21 sati navedeno lice lišeno slobode i smješteno u prostoriju za zadržavanje. Protiv gore navedenog lica bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.


Goražde PRESS/Vlada BPK

Stranice