U Goraždu održan 11. Memorijalni šahovski turnir „ Sead Sejo Bičević“ - Goražde PRESS

Breaking

13. 03. 2017.

U Goraždu održan 11. Memorijalni šahovski turnir „ Sead Sejo Bičević“


U organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“ i prijatelja Seada Seje Bičevića u prelijepom ambijentu Doma mladih Centra za kulturu Goražde održan je 11-i Memorijalni šahovski turnir „Sead Bičević“.
Turnir je okupio 49 igrača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine među kojima i 5 FIDE majstora kao i 34 igrača sa „ELO“ rejtingom FIDE.

Igralo se po Švajcarskom sistemu u 9 kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču i primjenu pravila igre FIDE za blitz šah.
Najviše uspjeha imao je FIDE majstor Rešad Tutić iz Sarajeva koji je osvojio prvo mjesto sa 7,5 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je FIDE majstoru Sulejmanu Suljoviću iz Novog Pazara sa 7 poena, a treće FIDE majstoru Vladimiru Biliću iz Višegrada sa 6,5 poena.



Najuspješniji članovi Šahovskog kluba „Goražde“ bili su Efim Muratović, Elvis Peštek i Jasmin Sadiković kojima su pripale specijalne nagrade.

Sudijski dio posla vrlo uspješno obavili su Bajro Obuća i Lazar Stavnjak. Turnir je prijavljen i biće rejtingovan za Blitz rejting listu FIDE. Uslove za izlazak na Blitz rejting listu FIDE stekao je veliki broj učesnika turnira među kojima i veliki broj članova Šahovskog kluba „Goražde“.


Glas Goražda

Stranice