Tradicionalni koncert učenika goraždanske OMŠ „ Avdo Smailović“ kao pozdrav proljeću - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

20. 03. 2017.

Tradicionalni koncert učenika goraždanske OMŠ „ Avdo Smailović“ kao pozdrav proljeću - FOTO

Sunčana školo, kućo radosti
Mi smo tvoje laste sreće
I izvor pjesme i blagosti
Mi smo sa tobom – naše proljeće!

Ovo su stihovi iz himne goraždanske Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ koju je školski hor izveo na kraju velikog, tradicionalnog koncerta pod simboličnim naslovom „ U susret proljeću“.

Ovaj je koncert kruna višemjesečnog rada nastavnika, profesora i đaka ove škole, i još jedna potvrda koliko se volje i ljubavi ulaže u taj rad, u svaki čas, mali ili veliki koncert. Ako se na taj mogu uopšte mjeriti vrijednosti i značaj nastupa djevojčica i dječaka ove škole koju i zaposleni i đaci i brojni prijatelji zovu „ sunčana škola“ zbog radosti koju donosi svima u Goraždu. Jer, svi su njihovi koncerti, za njih, s pravom – veliki.



A ovaj, kao pozdrav proljeću, darovao nam je nastupe školskog orkestra, hora škole i vokalnog ansambla ( pod upravom nastavnice Medine Turković), orkestara gitara i harmonika ( rukovodioci -nastavnici Emina Tirić i Sead Ekić). Nastupili su i đaci Lejla Omerbegović i Taida Dučić – violine ( nastavnica Samra Svraka), Ajlin Žepčan ( flauta), Ena Sirbubalo (violina) i Adeleta Velić (klavir) u klasama nastavnica Ajle Balić, Samre Svraka i Belkise Vehabović.
Na programu koncerta bila su djela svjetskih i bosanskohercegovačkih kompozitora.



Direktorica škole Selma Verem, uz dobrodošlicu, prisutnima na koncertu je predstavila buduće aktivnosti škole, najavivši brojna takmičenja u BiH i na međunarodnmom nivou u kojima će učestvovati đaci OMŠ„ Avdo Smailović“.


Glas Goražda

Stranice