U Goraždu održan sastanak na temu uključivanje povratnika, izbjeglica i raseljenih lica u programe podrške održivom povratku - Goražde PRESS

Breaking

28. 03. 2017.

U Goraždu održan sastanak na temu uključivanje povratnika, izbjeglica i raseljenih lica u programe podrške održivom povratku

U organizaciji OSCE-a, kancelarija Foča danas je u hotelu Behar u Goraždu održan sastanak na temu uključivanja povratnika, izbjeglica i raseljenih lica u programe podrške održivom povratku.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne zajednice, udruženja povratnika općina Goražde, Foča u F BiH i Pale u F BiH, Centra za socijalni rad BPK-a, Doma zdravlja Goražde, Elektrodistribucije Goražde, JKP ''6 mart'' Goražde, Ministarstva za zdravstvo, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica BPK-a Goražde, te Ministarstva za privredu BPK-a Goražde.



Pomenutom skupu prisustvovali su načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je na početku uputio riječi dobrodošlice u ime grada domaćina, a skupu je prisustvovala i predsejdavajuća Općinskog vijeća Goražde Jelena Mirković. U sklopu obraćanja načelnik Ramović je ukazao na probleme sa kojima se susreće Općina Goražde i povratnici kada je u pitanju povratak. On je takđer podsjetio na projekte realizovane na području naše lokalne zajendice, a koji se tiču povratnika, te informisao o projektima koji su u fazi realizacije. Govoreći o problemima povratničke populacije Načelnik je naglasio kako se njihovi problemi uglavnom odnose na problem egzistencije, jer je ralizacija projekata usporena od strane viših nivoa, a da je sigurnosna situacija veoma dobra i povratnici nemaju problema sa sigurnošću.

Ovaj sastanak organizovan je sa ciljem prezentiranja pitanja i problema povratnika, te međusobnu diskusiju, a na kraju sastanka doneseni su zaključci i preporuke za uključivanje povratnika, raseljenih lica i izbjeglica u programe podrške održivom povratku.


Goražde PRESS/Općina Goražde

Stranice