Goražde ponovo krvari - Goražde PRESS

Breaking

20. 05. 2017.

Goražde ponovo krvari

Zbog jučeašnje svečananosti koja je održana povodom dobijanja statusa "Grad", Goražde se ponovo našlo na meti bure komentara.

Goražde kao Grad krvario je i u periodu 1992-1995 izdržao i podigao se na noge. Podigli su ga upravo građani ovog grada, no neki od njih danas u jučerašnjoj svečanosti vide i pretjerivanje.

Goražde je jedan od vodećih Gradova u BiH kada je u pitanju povoljan poslovni ambijent. Nedavno mu je i produžen BFC certifikat koji to i dokazuje a koji je dodjeljen sada već nekadašnjoj Općini Goražde 2014. godine u Novom Sadu.

Bockali su Goražde mnogi, i oni sa puškama pokoušali da ga pokore, ponize ali nisu uspjeli, sada to pokušavaju drugi, oni koji nemaju srce, nemaju ni dušu i ne mogu se saosjećati sa Goraždem jer nisu prošli ono što je Goražde, oni ne znaju.

Goražde je jučer imalo šta i da pokaže, strojevi mladih i ponosnih jučer su uzdignnute glave stajali na Gradskom stadionu, upravo oni zbog kojih Goražde živi, i onih kojima se Goražde ponosi.

Brojni su predstavnici Goraždana u svijetu i Europi na sportskim događajima, donosili zlatne, srebrene i bronzane medalje iz atletike, karatea, košarke, rukometa, ali i mladi nadareni učenici koji su osvajali prva mjesta na takmičenjima iz brojnih znanosti te tako ne samo svoju školu već i Goražde dovodili do trona i medalje, s ponosom izgovarali ime "Goražde". Jučer su svi oni zajedno s ponosim izašli pred mnogobrojnu publiku na Gradskom stadionu.

Nisu Goraždani poznati samo po osvajanjem izuzetno zapaženih rezultata diljem svijeta i Erupe, poznati su i po tome kada je nekom potrebna pomoć za liječenje, a nesebično skaču na noge, facebook doživi preplavu komentara i sharova za pomoć upravo ljudi iz Goražda.

Svoji na svome, ne diraju nikog, ne traže ni od kog ništa, i ponovo po ko zna koji put na meti, na udaru onih zavisnih, oni koji ne znaju, ponovo bockaju Goražde.

Izdržalo je Goražde granate, tenkove, leševe na sve strane, pa će izdržati i ovo.



Goražde PRESS


Stranice