Najavljeni novi projekti poboljšanja putne infrastrukture na širem području Goražda - Goražde PRESS

Breaking

17. 08. 2017.

Najavljeni novi projekti poboljšanja putne infrastrukture na širem području Goražda

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković danas je govorio o projektima iz nadležnosti Vlade BPK Goražde čija realizacija je u toku ili se očekuje u skorijem periodu.

– Pri samom kraju je projekat čišćenja naplavina ispod Mosta žrtva genocida u Srebrenici, a ono što u narednom periodu možemo očekivati, to je rekonstrukcija ulice Višegradska. Ovdje govorimo o novom asfaltnom sloju i novim ivičnjacima. U tom dijelu još imamo problem i očekujemo da će Općina veoma brzo završiti preostali dio zamjene sekundarne vodovodne mreže, čime će biti ispunjeni svi uslovi da krenemo u tu aktivnost – kazao je on.

Premijer je ovom prilikom najavio da bi se u ovoj godini trebao realizovati još jedan značajan projekat unaprjeđenja putne infrastrukture na širem području Goražda koji će se implementirati u saradnji s Federalnom direkcijom za ceste.

– Konačno, ovih dana određeni dio sredstava vezan za provedbu Liste javnih investicija, u smislu modernizacije magistralnih cesta, je otkočen, i ono što ćemo prvenstveno u narednom periodu imati kroz taj projekat jeste rekonstrukcija raskrsnice u Vitkovićima tj. određeno saniranje asfaltnog sloja i izgradnje novih ivičnjaka kroz naselja u Vitkovićima i Baćcima – istakao je Oković.

On je iskazao zadovoljstvo zbog najavljenih projekata i činjenice da je i Grad Goražde iskazao interes za njihovu realizaciju, zbog čega su već započete odnosno realizovane određene aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te stvaranja drugih potrebnih pretpostavki za početak realizacije pomenutih projekata.


Vlada BPK

Stranice