Goraždanke u uzbudljivoj utakmici slavile na Ilidži - Goražde PRESS

Breaking

01. 10. 2017.

Goraždanke u uzbudljivoj utakmici slavile na Ilidži

U 2. kolu PLBiH za rukometašice, ŽRK Goražde Heim-Meih na Ilidži je savladalo domaćine ŽRK Ilidža sa 21:22.

Utakmica je ponudila pravu borbu na terenu. Meč bolje otvaraju domaće igračice koje su na startu igrale sjajnu odbranu, dokaz tome je rezultat na semaforu u 17. minuti meča, koji je glasio 5:1.

Nakon toga Ilidžanke prave nekoliko grešaka, što gošće koriste, a i odbrane su popustile na obje strane, tako da se na odmor odlazi sa 11:10.

Nastavak duel se većinom igrao gol za gol, a u 56. minuti rezultat je glasio 20:20. U narednom napadu Goraždanke sjajnom solo akcijom Monike Išpanović odlaze na 20:21. U posljednjoj minuti Goraždanke korsite grešku u napadu Ilidže i odlaze na 20:22. Ilidžanke brzo uzvraćaju na 21:22, no zadnjih 20 sekundi gošće su uspjevaju zadržat loptu i odnijeti tri boda sa Ilidže.

Kod pobjedničkog tima Slađana Mitrović je dala osam, Emina Mujagić pet golova, dok je Dunja Brankovan imala 13 odbrana.

Kod Ilidže Iris Škaljić je sa devet golova bila najefikasnija, pratila je Amina Pašović sa pet. Adela Merdžanić je skupila 16 odbrana, a za golmanicu Ilidže je ovo bila posebna utakmica, jer je ovo ujdno bila i posljednja u dugogodišnjoj rukometnoj karijeri koja je trajala 20 i kusur godina, čime je Adela Merdžanić ušla u legende bh. rukometa.


Sportske.ba

Stranice