Teatar mladih Goražde na simboličan način obilježio 5. godina rada - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 10. 2017.

Teatar mladih Goražde na simboličan način obilježio 5. godina rada - FOTO

Tetar mladih Goražde na simboličan način obilježio je večeras 5. godina postojanja i rada, iza kojih su brojne predstave perfomansi ali i humanitarne akcije ovih mladih Goraždana.

2012. godine oko 30. mladića i djevojaka pokrenulo je nešto sa mrtve tačke u ovom gradu. Željeli su da Goražde ima kulturu, te kulturne događaje. Učili su trudili se, stvorili su nešto što privlači veliki broj posjetilaca u Veliku salu Centra za kulturu.



Na satiričan ali i orginalan način ovi mladi ljudi prikazuju problematiku današnjeg društva. Sami režiraju sve svoje predstave i perfomanse, ništa nije kopija, to je ono što i privlači posjetioce u Veliku salu, orginalan stil ovih mladih ljudi, zabava i humor iza koje i dalje stoji problematika u našem društvu.

I ako su pozvali sve građane a posebno mlade večeras tek nekolicina sugrađana, uglavnom mladih došlo je zajedno sa članovima TMG-a proslaviti 5. godina rada.



Oko 15. mladića i djevojka na sceni večeras je malobrojnoj publici prikazalo kako se oni spremaju za predstavu, sve ono "Iza pozornice" što publika ne može vidjeti ni osjetiti. Publici je večeras prikazan i kratkometražni film koji govori upravo o nastanku, ideji, i ambicijama članova Teatra mladih Goražde.

Na kraju publiku su počastili i tortom.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE



Goražde PRESS

Stranice