Novoizabrani predsjednici Savjeta mjesnih zajednica u Goraždu preuzeli funkcije - Goražde PRESS

Breaking

04. 12. 2017.

Novoizabrani predsjednici Savjeta mjesnih zajednica u Goraždu preuzeli funkcije

Nakon što su provedene pripreme za izbore po mjesnim zajednicama, a u skladu sa Odlukom o provođenju izbora za organe mjesnih zajednica u mjesnim zajednicama na području Grada Goražda koju je donijelo Gradsko vijeće Goražde na trećoj redovnoj sjednici održanoj 06.07.2017. provedeni su izbori na kojim su građani izabrali svoje predstavnike u mjesnim zajednicama Grada Goražda.

Izbori su provedeni u dva ciklusa. Prvo su provedeni izbori po podružnicama, ispred kojih su predlagani predstavnici za članove Savjeta MZ, a nakon toga su provedeni izbori za predsjednika savjeta MZ. Mandatni period budućih članova savjeta i predsjednika savjeta MZ je četiri godine.

Tim povodom u Velikoj sali Gradske uprave danas je organizovana svečanost na kojoj su novoizabranim predsjednicima Savjeta uručena rješenja, kojima su zvanično preuzeli funkciju. Na mjesto predsjednika savjeta od ranijih 20, njih osam je ostalo na ovoj poziciji, dok je dvanaest novoizabranih preuzelo dužnost predsjednika Savjeta mjesnih zajednica.

U ime gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića novoizabranim predsjednicima savjeta rješenja je uručila njegova pomoćnica Samira Drakovac koja je prilikom obraćanja svima zaželjela puno uspjeha u radu, istakavši kako se nada da će i sa ovim novim sazivom imati puno uspjeha i zajedničkih projekata.

Da očekuje dobru saradnju sa službama Gradske uprave naglasio je novoizabrani predsjednik Savjeta mjesne zajednice Sadba Semir Šalo – ''Kao novi predsjednik Savjeta mjesne zajednice Sadba mogu reći da očekujem maksimalnu saradnju, a razlog je što smo mi novi i trebaće nam pomoć od službi u Gradskoj upravi. Naša očekivanja u razgovoru sa mještanima, obzirom da je riječ o brojnom stanovništvu MZ Sadba, gledaćemo da prioritet bude jedna ambulanta iako će teže ići ali probaćemo, zatim da poboljšamo putne komunikacije, rasvjetu i za mlade sportske terene.''

vjeta mjesne zajednice Vitkovići Dževad Bekrija koji je obnovio mandat u izjavi za medije je istakao – ''Mjesna zajednica kao najniži oblik države je najbliži narodu više je u funkciji artikulisanja potreba građana i plasiranja zahtjeva prema narednom nivou vlasti, što je u našem slučaju Grad Goražde. Što se tiče moći savjeta mjesnih zajednica u realizaciji projekata ona je ograničena prije svega zbog nedostataka sredstava, neimanja budžeta mjesnih zajednica i sve se svodi na to da savjeti donose programe, a budžet i nivou utroška sredstava za te programe usvaja Vijeće na prijedlog Gradonačelnika i službi tako da je mali utjecaj savjeta. Kada je u pitanju moja Mjesna zajednica vrlo je izvjesno rješavanje problema krovova na zgradama koji su loše urađeni prilikom izgradnje potkorvnih stanova. Što se tiče komunikacije prema naselju Vitkovići ona je potrebnija Industrijskoj zoni ali je i građanima svakako bitna ali ne vidim ubrzo da će se riješiti taj problem.''



Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice