VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća i napad na radnicu sportske kladionice - Goražde PRESS

Breaking

04. 12. 2017.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća i napad na radnicu sportske kladionice

Dana 01.12.2017.godine u 11,20 sati ul.Višegradska Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali: K.N., i H.M., iz Goražda.  Licu H.M.,  ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje su ustanovljene povrede u vidu kontuzije (ugruhanost) po čitavom tijelu, te je isti zadržan na daljem promatranju, a  dežurni ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda.

Dana 01.12.2017.godine u 18,12 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Potrkuša Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice Č.M., nastanjenog u Foči RS BiH,  koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u visini od 2,90 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni  nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u  BiH.

Dana 01.12.2017.godine u 19,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se uposlenica sportske kladionice “Premijer” koja se nalazi u ul. Rabite bb u Goraždu i prijavila da joj je lice H.S., upućivao pogrdne riječi i psovke, te lupao nogom u vrata  u navedenom objektu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, pronašli i pozvali u službene prostrije MUP-a BPK Goražde gore navedeno lice, istog alkotestirali kojom prilikom su ustanovili 1,95 g/kg alkohola u organizmu. Licu H.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja u alkoholiziranom stanju.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice