Uz Božić iz Goražda poslane poruke mira i tolerancije - Goražde PRESS

Breaking

07. 01. 2018.

Uz Božić iz Goražda poslane poruke mira i tolerancije

Na ulasku u grad preko cijele glavne ulice upadjiva je velika čestitka za Božić, a grad je okićen svečanije i rakošnije nego mnoge sredine u Republici Srpskoj

Da je Goražde sredina koja se po mnogočemu, a najviše po privrednoj i ekonomskoj ekspanziji, izdvaja u Bosni i Hercegovini, poznato je već duže vrijeme.

Uspješna poduzeća, poput predratnog giganta namjenske industrije "Pobjede", te "Prevent investa", "Bekto Precise" i drugih, napravile su od nekada zaboravljene, "uklete čaršije", središte ovog dijela Federacije i Bosne i Hercegovine.

U ovim peduzećima radi veliki broj stanovnika Istočnog, odnosno "srpskog" Goražda, pa se entitetska granica u ovom dijelu čini sve besmislenijom i "tanjom".

Da je Goražde "nešto drugo", posebno i "normalno", pokazuje i ozračje u gradu povodom velikog pravoslavnog praznika Božića. Na ulasku u grad preko cijele glavne ulice upadjiva je velika čestitka za Božić, a grad je okićen svečanije i rakošnije nego mnoge sredine u Republici Srpskoj.

Lijepa poruka iz grada na Drini, zaslužuje da bude zbilježena, viđena, poštovana i postane uzorom na kojeg bi se mnogi gradovi u BiH trebali ugledati!



Goražde PRESS / Slobodna Bosna

Stranice