Locirano deset migranata u Goraždu, kod tri lica pronađena droga - Goražde PRESS

Breaking

15. 03. 2018.

Locirano deset migranata u Goraždu, kod tri lica pronađena droga

Dana 14.03.2018.godine u  05,55 sati u dežurnoj službi policijske stanice  Goražde prijavljeno je da se u mjestu Krsnica, Grad Goražde nalazi sedam lica za koje se sumnja da su ilegalni migranti. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK koji su potvrdili navode prijave te zbog indicija da se radi o sirijskim migrantima iste predali službenicima Ministarstva sigurnosti, Služba za poslove sa strancima -Terenski centar Goražde.

Dana 14.03.2018.godine u 08,40 sati  dežurnoj službi policijske stanice Prača prijavljen je nasilan u firmu “Eko-Plod “koja se nalazi u mjestu Hrenovica,općina Pale FBiH. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji i su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Operativnim radom na terenu policijski službenici  pronašli su otuđene predmete kod lica K.E., u mjestu Gornja Vinča.(RS BiH). Upoznat Kantonalni tužilac koji je djelo kavalifikovao kao krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH u vezi sa članom 55. istog Zakona.

Dana 14.03.2018.godine u 14,30 sati  u ulici Maršala Tita u Goraždu došlo je do narušavanja javnog reda i mira omalovažavanjem OSL-a od strane lica G.E., iz Goražda. Navedenom licu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 14.03.2018.godine u 16,45 sati u ulici  22 Maj Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su prilikom pretresa lica D.D., iz Goražda, kod istog pronašli 2 pvc pakovanja, sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice  pozvano je  u službene prostorije MUP-a Goražde gdje je nad istim zavedena  kriminalistička obrade. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 st.3. KZ F BiH.

Dana 14.03.2018.godine u 17,50 sati u ulici 31 Drinske brigade Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su prilikom pretresa lica H.M., iz Goražda kod istog pronašli 1 plastičnu drobilicu u kojoj se nalazila suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a Goražde gdje je nad istim zavedena  kriminalistička obrada.  Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3. KZ F BiH.

Dana 14.03.2018.godine u 19,45 sati u mjestu Hubjeri, Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su prilikom pretresa lica T.B., iz Višegrada kod istog pronašli 2 pvc pakovanja,sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice pozvano je  u službene prostorije MUP-a Goražde gdje je nad istim zavedena  kriminalistička obrade. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3. KZ F BiH.

Dana 14.03.2018.godine u 23,15 sati policijski službenici su po dojavi otkrili tri lica za koje se sumnja da su migranti i to dva lica iz Irana i jedno lice iz Pakistana. Dalje  postpupanje u vezi stranih državljana preuzet   će   Ministarstvo sigurnosti-Služba za poslove sa   strancima- Terenski centar Goražde.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice