U Goraždu raskopan asfalt i trotoari - Goražde PRESS

Breaking

06. 03. 2018.

U Goraždu raskopan asfalt i trotoari

Rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže koja je počela prošle godine još uvijek nije završena.Najveći problem je što je tokom radova raskopan asfalt i trotoari koji prave teškoće u kretanju automobila i pješaka.

Iz Gradske uprave Goražde koja je i investitor projekta sanacije vodovodne mreže ističu kako je takvo stanje uzrokovano objektivnim razlozima i problemima u asfaltnoj bazi.

“Svjesni smo situacije u ovom slučaju no problem je objektivne prirode. U jesen je došlo do poteškoća u radu pogona asfaltne baze i nije mogla biti isporučena tražena količina asfalta, tako da je došla zima i u tom vremenu se nisu mogli izvoditi radovi. Molimo građane za strpljenje i razumijemo njihovo nezadovoljstvo jer i mi bi željeli da se to što prije okonča i dovede u red kako treba”, kazao je Enver Adžem pomoćnik gradonačelnika Goražda.

U Gradskoj upravi ističu kako će se to sanirati što prije a sve opet u zavisnosti od početka rada pogona asfaltne baze.

“Mi se nadamo da će ti radovi krenuti početkom aprila, a što se nas tiče može i prije, ali sve je do pogona asfaltne baze čim oni startuju počet će i radovi na sanaciji ulica i trotoara”, kazao je Adžem.

On je dodao kako je u planu i zamjena potisnih cjevovoda iz fabrike Vitkovići čime bi se trajno riješio problem gubitaka u vodovodnoj mreži ali i čestih kvarova na potisnom cjevovodu.




Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice