Dodjeljena priznanja za doprinos u odbrani Goražda - Goražde PRESS

Breaking

08. 05. 2018.

Dodjeljena priznanja za doprinos u odbrani Goražda

Crvenom križu/krstu Goražde, Civilnoj zaštiti BPK Goražde, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde i Centru za socijalni rad BPK, u Goraždu su uručena priznanja za, kako se navodi u obrazloženjima, ogroman doprinos ovih institucija i službi u odbrambeno – oslobodilačkom ratu i odbrani Goražda.

Ove su organizacije i službe danonoćno bile angažovane u vrlo odgovornim i zahtjevnim zadacima a njihovi pripadnici iskazali veliku ljudsku hrabrost i patriotizam – kazali su u obraćanjima ovom prilikom u ime Koordinacije boračkih organizacija ratni komandant 31.DUB Abuselam Sijerčić Pelam, goraždanski gradonačelnik dr. sci Muhamed Ramović i premijer BPK Goražde Emir Oković. Koordinacija boračkih udruženja, Grad Goražde i Vlada BPK Goražde biliu su i organizatori ove svečanosti koja je održana u okviru manifestacije „ Dani otpora“.

Priznanje je primio u ime Crvenog križa/ krsta predsjednik Gradske organizacije Goražde dr. Fadil Jahić. U ime Civilne zaštite priznanje je primio Nedžad Ušanović, Teritorijalne vatrogasne jedinice Smajo Adžović i Centra za socijalni rade Jasko Pleh. Ušanović, Adžović i Pleh su tokom ratnih godina bili na čelu pomenutih službi i organizacija.



I ovom prilikom, odata je posebna počast poginulim pripadnicima i uposlenicima ovih službi i jedinica koje su svojim angažmanom u najtežim danima i godinama za Goražde, davale poseban doprinos u odbrani ovog grada.



Glas Goražda

Stranice