U Domu mladih održana književno-muzička večer posvećena prerano preminuloj pjesnikinji Amini Efendić - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

10. 05. 2018.

U Domu mladih održana književno-muzička večer posvećena prerano preminuloj pjesnikinji Amini Efendić - FOTO

U Domu mladih u Goraždu večeras je održana Književno-muzička večer posvećena prerano preminuloj pjesnikinji Amini Efendić.

Organizator ove tradicionalne večeri posvećenoj Amini je Aktiv nastavnika bosanskog jezika i književnosti OŠ "Husein ef. Đozo", koji tradicionalno organizuje večeri poezije posvećene nekadašnjoj učenici ove škole koja je preminula u 21. godini života.

Svoju ljubav za pisanje Amina Efendić uokvirila je u zbirkama poezije "Tragom ljubavi" (2002.), "Princ pješak" (2005.) i "Ko to piše priču bez junaka" (posthumno).

Amina Efendić rođena je 18. aprila 1989. godine u Goraždu. Ljubav prema pisanju otkrila je vrlo rano, a kao učenica osmog razreda objavila je prvu zbirku pjesama. Pored pisane riječi bila je uzor svojim školskim kolegama jer je blistala u svim oblastima. Iz osnovne i srednje škole izašla je kao učenik generacije, a svoje školovanje nastavila na Pravnom fakultetu u Sarajevu gdje je bila jedan od najboljih studenata.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE


Goražde PRESS


Stranice