Festival prijateljstva - Goražde 2018. u znaku goraždanskih amatera, muzičara i umjetnika - Goražde PRESS

Breaking

11. 05. 2018.

Festival prijateljstva - Goražde 2018. u znaku goraždanskih amatera, muzičara i umjetnika

U Goraždu će se od 1. do 7. avgusta održati XXI Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde koji predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija ovog karaktera u regionu.
U proteklih dvadeset godina, u okviru festivalskih zbivanja, u oblastima muzike, književnosti, pozorišta, filma, likovne umjetnosti, stvaralaštva o djeci i za djecu, promocije tradicije i starih zanata, u Goraždu se brojnoj publici predstavilo nekoliko hiljada umjetnika iz cijelog svijeta.

I ove godine, organizator Festivala, goraždanski Centar za kulturu pod pokroviteljstvom grada Goražda i Bosansko podrinjskog kantona. Goražde čini sve da manifestacija bude što bolje pripremljena, sadržajno fokusirana na propagiranje i afirmaciju amaterskog umjetničkog djelovanja učesnika iz brojnih zemalja i posebno Goražda , prije svega mladih umjetnika ljudi koji će u Goraždu, kroz susrete i nastupe pred publikom razvijati stara i uspostavljati nova prijateljstva i sa Drine slati u svijet poruke dobra i razumijevanja – ističu organizatori Festivala.

I narednog avgusta, u Internacionalnom festivala prijateljstva u Goraždu biće zastupljene sve vrste umjetnosti, a muzički koncerti dešavaće se na pozornici pred Gradskom dvoranom – rečeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora Festivala. Uz utvrđivanje osnovnih detalja organizacijske prirode po pojedinim segmentima, na sjednici su načelno razmatrane do sada prispjele prijave umjetnika i grupa u oblasti muzičke, pozorišne, književne i likovne umjetnosti za učešće na Festivalu.Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice