U Goraždu održana svečanost u povodu završetka realizacije obaveznog programa pripreme djece za polazak u osnovne škole - Goražde PRESS

Breaking

10. 05. 2018.

U Goraždu održana svečanost u povodu završetka realizacije obaveznog programa pripreme djece za polazak u osnovne škole

Sa radošću koja raduje sve druge, osmjesima koji otapaju sva neraspoloženja, energijom koja nosi i njih i sve starije – pokazali su nam samo dio onoga što su učili i naučili u dječijim vrtićima, samo dio njihove bezgranične dobrote i iskrenosti. Samo dio a posve dovoljno da sve one koji su bili na svečanosti u velikoj sali goraždanskog Centra za kulturu učine – sretnima.

A svečanost je održana u povodu završetka Obaveznog programa pripreme djece za polazak u osnovne škole Bosansko podrinjskog kantona. Ovaj je program trajao 3 mjeseca i njime je obuhvaćeno 224 djece sa područja Kantona. Kako je rečeno na početku svečanosti, sredstva za realizaciju programa obezbjedilo je resorno kantonalno ministarstvo. Program je bio zanimljiv i mališani su imali priliku da nauče dosta novog i korisnog što će im pomoći da pripremljeni krenu u prvi razred osnovne škole.



Sa djevojčicama i dječacima tih, sigurno za njih nezavoravnih devedesatak dana radile su odgojateljice i vaspitačice Almira Džabija, Nermina Ćulov, Azra Ušanović, Sanela Borovac, Mirsada Bečić, Brankica Bezdrob i Safija Herak. One su sa roditeljskom posvećenošću darivale i znanje i ljubav djevojčicama i dječacima kroz program koji je realizovan u Vitkovićima, Ustikolini, Dječijim vrtićima „SOS“ i „Sunce“, Dječijem parku „ Plavi cvijet“. Njima je, na početku svečanosti Damir Žuga, ministar za obrazovanje BPK Goražde uručio uvjerenja i skromna priznanja, pozdravivši mališane i roditelje kojima je poželio sreću u budućem školovanju. Učinilla je to i Elma Bučo, direktorica Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje.



„ Djeca su ukras svijeta“, „ Kad se male ruke slože“ i brojne druge pjesme bila su podloga za igru djevojčica i dječaka koji su nam uz sve to i glumom poslali niz poruka o tome kako treba da poštujemo jedni druge, volimo i čuvamo prirodu. U programu koji su izveli i u kome su učestvovala svi budući đaci, njjih 224 najviše je bilo radosti koja se sa pozornice prelijevala u salu Centra za kulturu, premalu da u nju stanu svi roditlji, ostala rodbina, prijatelji, đaka prvaka kojima želimo svaku sreću.



Glas Goražda

Stranice