Sudija i ljekari spašavali fudbalera Goražda na stadionu u Posušju - Goražde PRESS

Breaking

08. 06. 2018.

Sudija i ljekari spašavali fudbalera Goražda na stadionu u Posušju

Stadion Mokri Dolac zanijemio nakon jednog duela

Jučer su odigrani prvi susreti kvalifikacija za Prvu ligu FBiH. Budućnost je savladala Novi Travnik 2:0, dok su Posušje i Goražde remizirali (0:0).

Publika na Mokrom Docu u Posušju je vidjela neizvjestan meč, a pobjednika, ujedno tim koji će naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH ćemo znati nakon revanša koji se igra već u nedjelju.

Sami kraj ovog meča obilježio je duel prvotimca Goražda Nedima Kurtovića i jednog domaćeg fudbalera nakon kojeg je Kurtović ostao nepomično ležati, a publika i svi akteri su nakratko zanijemili.

Brzo je reagovao glavni sudija Semir Sarajkić iz Sarajeva koji je izvadio jezik Kurtoviću koji je ostao bez svijesti, te spriječio teže posljedice.

Dan nakon utakmice Kurtović je govorio za SportSport.ba.

"Dobio sam jači udarac u glavu par minuta prije kraja utakmice, izgubio sam svijest i zaista moram istaći brzu reakciju doktora sa obe klupe, ali naročito glavnog sudije Sarajkića koji mi je pritrčao i ukazao mi pomoć. Ovim putem želim da mu se zahvalim i izvinem jer sam ga ugrizao za prst, nesvjesno naravno. Hvala Bogu sve se na kraju završilo dobro", kazao je Kurtović.

"Sarajkić je brzo reagovao i to me zaista pozitivno iznenadilo. Moram istaći da je odlično vodio meč bez ikakvih primjedbi klubova, a posebno je oduševio tako brzom reakcijom. Zaista zaslužuje sve pohvale", kaže Zafir Kajević, sportski radnik iz Goražda koji je svjedočio jučerašnjem meču u Posušju.

Sarajkić i svi akteri jučerašnje scene sa Mokrog Doca zaista zaslužuju sve pohvale.Goražde PRESS / Sportsport.ba

Stranice