TOKOM ODRŽAVANJA BAJRAMASKOG TURNIRA U GORAŽDU Sa obala Drine poslana najljepša poruka - Goražde PRESS

Breaking

19. 06. 2018.

TOKOM ODRŽAVANJA BAJRAMASKOG TURNIRA U GORAŽDU Sa obala Drine poslana najljepša poruka

Tri dana u naselju Rasadnik na novoizgrađenim sportskom terenu igrale su se fudbalske utakmice. Tri dana takmičile su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a Goražde je još jedanput pokazalo svoju gostoprimljivost i toplinu srca za goste.

Dječaci i djevojčice nadmetali su se do pehara i medalja na terenu. Uz fer te korektnu igru, i bez incidenata potekao je trodnevni Bajramski turnir u Goraždu, koji je održan u organizaciji škole fudbala FK Goražde i SFK Libero, a uz podršku i pokroviteljstvo Grada Goražda, te goraždanskog Muftijstva. Turnir je podržao i Medžlis islamske zajednice, a svi zajedno iskazali su jednu želju.

I naredne godine žele da se održi ovaj turnir, te pređe u tradicionalno održavanje Bajramskog turnira, koje će okupiti brojne ekipe iz Bosne i Hercegovine, ali i susjednih država.

Da Bosna i Hercegovina može ići naprijed, da ne postoje podjele, pokazali su to i treneri iz Srbije, Crne Gore, ali i susjednih općina Republike Srpske, kojima je cilj bio samo osvojiti trofej.

Ne postoje razlike niti podjele, a to je upravo pokazano i dokazano tokom održavanja Bajramskog turnira u Goraždu, koji je na obalama Drine trajao tri dana, a mi se nadamo da će turnir nastaviti svoju tradiciju, te i naredne godine okupiti ekipe ponovo na terenu.

Čestitke, zagrljaji i zajedničko fotografisanje obilježili su trodnevni Bajramski turnir među dječacima i djevojčicama, ali i njihovim trenerima.

Iz grada na Drini, možemo slobodno kazati da je tokom održavanja Bajramskog turnira poslana i jedna od najljepših poruka

- Mi možemo i mi želimo nastaviti živjeti u slozi, i druženju i sportskom takmičenju. Mi smo svi jednaki.

Do naredne godine, i održavanja drugog po redu Bajramskog turnira, ostavit ćemo vrijedne ekipe naših susjednih država da treniraju.



Goražde PRESS

Stranice