Počinje asfaltiranje pristupnog puta za deponiju Trešnjica - Goražde PRESS

Breaking

19. 06. 2018.

Počinje asfaltiranje pristupnog puta za deponiju Trešnjica

U Maloj sali Gradske uprave Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o ustupanju radova na asfaltiranju pristupnog puta za deponiju Trešnjica u Goraždu.

Izvođač radova je firma Okac doo Goražde, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 477.359,60 KM sa pdv-om. Rok za završetak radova je 90 dana.

‘’Jako smo sretni danas jer rješavamo gorući problem’’ istakao je u izjavi za medije Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović: ‘’ Nakon što smo prije nekoliko mjeseci uradili  pristupni put Glamoč-Trešnjica u Budžetu za ovu godinu imamo predviđena sredstva tako da smo raspisali javni poziv  i išlo je sve svojim tokom u skladu sa Zakonom i evo potpisali smo ugovor vrijedan 477.359,60 KM s tim  da je izvođač obavezan od dana uvođenja u roku od 90 dana i asfaltrati ovaj put.

Mi smo mogli već koristiti taj put do Trešnjice međutim upravo  iz razloga što je urađen jako dobro propisno sa svim nasipima onda smo da kažem I čuvali da bismo postavili asfalt. Naporedo s tim imamo predviđena sredstva za kupovinu jednog buldoždera za komunalno preduzeće kako bi mogli u jednom dijelu gdje imamo 63 dunuma sa mogućnosću širenja ove deponije dislocirati sve ostale deponije. Ovo je jedan gorući problem i jako smo sretni danas.

Ostaje priključak na vodovodnu, elektromrežu i to je završna faza. Mi kada su u pitanju naše obaveze istina malo i kasnimo  zbog finansijskih sredstva. Investitor je platio određeni novčani iznos 100 000 KM zbog kašnjenja. Mi smo ta sredstva upravo uložili prilikom gradnje puta, očekujemo da nam potvrde šta dalje imaju posljednju šansu, a  u toku je pronalaženje novog investitora I mi očekujemo da će ispuniti svoje obaveze. Odlaganje otpada očekuje se odmah nakon isteka 90 dana gdje ćemo dislocirati deponiju Šišeta, pa Zupčiće i 57 manjih deponija.’’



Grad Goražde

Stranice