Uskoro počinje rekonstrukcija ulice 1. slavne višegradske brigade - Goražde PRESS

Breaking

13. 06. 2018.

Uskoro počinje rekonstrukcija ulice 1. slavne višegradske brigade

Direktorica Kantonalne direkcije za ceste Izeta Jahić danas je najavila skori početak realizacije prvog od tri projekta sanacije i modernizacije cesta u nadležnosti Direkcije u ovoj godini.

Ona je podsjetila da je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj zadnjoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti Kantonalnoj direkciji za ceste za pokretanje postupka odabira najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na moderizaciji kolovoza, trotoara i ivičnjaka u ulici slavne višegradske brigade u Goraždu u dužini od 400 m.

– Ta rekonstrukcija obuhvatiće uklanjanje starih i postavljanje novih ivičnjaka, rekonstrukciju i uređenje trotoara duž cijele te ulice, kao i postavljanje sloja kolovoznog zastora u toj ulici, tako da ćemo imati jedan lijep kontinuitet sa ulicom Meha Drljevića koju smo uradili prije dvije godine – kazala je direktorica Direkcije za ceste.



Naglašeno je da je u okviru ovih radova također predviđeno saniranje trotoara čije oštećenje je uzrokovano radovima na sanaciji sekundarne vodovodne mreže.

Direktorica Izeta Jahić osvrnula se i na preostala dva projekta koja bi se trebala realizovati u ovoj godini, a prvi od njih odnosi se na modernizaciju dijela regionalne ceste R-448 od raskrsnice prema industrijskoj zoni „Pobjeda“ do izletišta „Rorovi“.

–  Obim radova biće sličan kao u Višegradskoj ulici, obnovićemo nešto ivičnjaka i potpuno kolovozni zastor. Na nekim mjestima biće i proširenja kolovoza, s tim da ćemo uraditi i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju do izletišta „Rorovi“ koje sada uopšte nema i izmijeniti nešto ograda, tako da se nadam da ćemo imati mnogo ljepšu saobraćajnicu do tog našeg najbližeg i najljepšeg izletišta u gradu – pojasnila je ona.



Treći projekat, kako je ovom prilikom najavljen, odnosi se na sanaciju oštećenog dijela regionalnog puta R-448 na dionici Gornje Bare – Donje Bare u dužini između 5 i 6 km koji će obuhvatiti samo sanaciju kolovoza.

Početak radova u ulici 1. slavne višegradske brigade očekuje se odmah nakon provođenja  procedure izbora najpovoljnijeg izvđača.

– Mi ćemo, poslije saglasnosti Vlade, u toku ove sedmice pokrenuti postupak javne nabavke. Potrebno je negdje oko mjesec dana da protekne ta tenderska procedura, zatim izbor izvođača i potpisivanje ugovora. Otprilike za jedno mjesec i po dana ja očekujem, u najboljem slučaju, da ćemo početi realizaciju tog projekta – kazala je direktorica Kantonalne direkcije za ceste.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice