Maratonci iz Goražda i ove godine trče maraton u znak sjećanja na žrtve genocida u Potočarima - Goražde PRESS

Breaking

06. 07. 2018.

Maratonci iz Goražda i ove godine trče maraton u znak sjećanja na žrtve genocida u Potočarima

Goraždanski atletski klub i ove je godine organizator manifestacije „Maraton mira“ koja povezuje ratne enklave Goražde, Žepu i Srebrenicu.
Tim povodom u Goraždu je održana press konferencija Atletskog kluba Goražde na kojoj je predsjednik kluba Zaim Šuman pojasnio detalje ovog događaja.

-Ovaj maraton okupit će 9. jula u našem gradu dvadeset maratonaca iz Goražda i Sarajeva koji će u znak sjećanja i počast žrtvama genocida u Srebrenici istrčati dionicu dugu 180 kilometara. Maratonci će startati iz kompleksa „Memorijalna šuma –Srebrenica 8732“ u goraždanskoj mjesnoj zajednici Posestra. Učesnici maratona sa kojima će, simbolično, u Goraždu trčati i najmlađi članovi našeg ateletskog kluba, položiće cvijeće uz spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992 – 1995.godina i na spomen obilježje braniocima grada. Hvala svima koji su nas podržali u našem nastojanju da ovaj zahtijevni maraton organizujemo na naabolji način – rekao je Šuman na press konferenciji.

Goraždanskom atletskom klubu podršku u realizaciji Maratona mira, pružili su Vlada BPK Goražde, Grad Goražde, Muftijstvo goraždansko i niz goraždanskih firmi.
Učesnici maratona će se sa centralnog spomen obilježja braniocima Goražda prema Srebrenici uputiti 9. jula u 10, 30 sati.




Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice