Upisani prvi nastupi sportista iz Goražda na MOSI u Priboju - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

05. 07. 2018.

Upisani prvi nastupi sportista iz Goražda na MOSI u Priboju - FOTO

Nakon što su jučer svečanom ceremonijom otvorene 55. MOSI ''Priboj 2018.'' goraždanski sportisti danas su upisali i prve nastupe na Igrama, gdje su ostvarili polovičan uspjeh.

Na početku dana odbojkašice našeg grada poražene su od favorita turnira u ženskoj odbojci, ekipe Sokolca rezultatom 2:1 (20:25; 25:20;13:15), da bi šahisti u okviru prvog kola upisali ubjedljivu pobjedu nad ekipom Nove Varoši rezultatom 5:1.

Tokom dana i košarkaši su nastupili, gdje su u dvije utakmice upisali dva poraza i to od ekipa Berane 35:31 i Sokolca 52:46. Na kraju dana, u okviru drugog kola, odbojkašice su ubjedljivo pobijedile ekipu Kolašina sa 2:0 (25:9;25:14), a i u odbojci na pijesku upisana je pobjeda na ekipom Bajne Bašte rezulatom 2:0, dok su šahisti u okviru drugog kola upisali još jednu pobjedu.



Po rasporedu sutra će košarkaši igrati utakmicu protiv Rogatice, dok će odbojkašice odmjeriti snagu sa ekipom Požege. Šahisti će igrati svoje partije u okviru trećeg i četvrtog kola. Svoje prve nastupe na Igrama u Priboju sutra će upisati i naši atletičari, a i učesnice odbojke na pijesku nakon pobjede u prvom kolu sutra igraju protiv Pljevalja.


Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice