Veterinarska stanica u Goraždu dobila vrijednu opremu - Goražde PRESS

Breaking

09. 07. 2018.

Veterinarska stanica u Goraždu dobila vrijednu opremu

Civilna zaštita Grada Goražda konstantno teži ka osavremenjavanju svojih jedinica kroz obuku i nabavku opreme, te čini svakodnevne napore kako bi svi građani bili sigurni i imali adekvatnu zaštitu od nepogoda.

Tako je na osnovu Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća u Općini Goražde za period 2015. – 2019. godina koji je usvojilo Općinsko vijeće u čijem sklopu je opremanje jedinica Civilne zaštite, danas je u prostorijama JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde izvršena isporuka opreme za Službu za veterinarske poslove koja djeluje kao stalna jedinica pri Službi civilne zaštite Grada Goražda.

Riječ je o nabavci opreme koja će značajno olakšati rad Veterinarske stanice, a ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi oko 6.000,00 KM.

Ovom svečanom činu prisustvovali su predstavnici Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem, te direktor JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde Enver Borovina sa sradnicima.

Govoreći o današnjoj donaciji gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ''Gradska uprava Goražde ima jedanaest jedinica Civilne zaštite koje su uvijek spremne da djeluju u kriznim situacijama. Jedna od vrlo važnih jedinica je Veterinarska služba. Mi smo u opremanje ove jednice do sada uložili oko 70.000,00 KM, a u planu je i nabavka vozila za JKP ''6. mart'', tako da Štab CZ radi po usvojenom Programu. Drago mi je da je, kako kaže Direktor, oprema važna za njihove svakodnevne aktivnosti što će unaprijediti rad Veterinarske stanice. Mi Veterinarsku stanicu pomažemo i sa tranšama, jer su jedini na prostoru našeg Kantona koji pružaju ove usluge i od velike važnosti su za građane.''



Da je oprema važna za rad JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde naglasio je direktor dr. Enver Borovina – ''Ova kompletna oprema treba u slučajevima masovnog oboljevanja od bruceloze, tako da ćemo nabavkom ove opreme mi biti spremni u svakom momentu u cilju suzbijanja ove bolesti ako se pojavi. Dobili smo i opremu za hirurške intervencije koje ova Služba obavlja svakodnevno kako u Stanici tako i na terenu. Oprema je vrijedna i svakako da će mnogo koristiti u našem radu.''




Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice