100. godina FK Goražde uz spektakl na Gradskom stadionu - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

13. 08. 2018.

100. godina FK Goražde uz spektakl na Gradskom stadionu - FOTO

Stotinu balona poletjelo je u zrak iz ruku najmlađih igrača goraždanskog fudbalskog kluba simbolizujući svake pažnje i divljenja vrijedan jubilej – stotinu godina kako se u gradu na Drini igra najvažnija sporedna stvar na svijetu! Desilo se to na stadionu koji nosi ime Midhata Drljevića jednog od slavnih igrača nekadašnjeg Radničkog, čime je označen početak utakmice između humanih zvijezda i veterana Goražda.

Sigurno će najmlađi fudbaleri goraždanskog kluba dugo pamtiti taj trenutak kada su na terenu stajali zajedno sa proslavljenim imenima bosanskohercegovačkog i goraždanskog fudbala. Na jednoj strani, na čelu ekipe humanih zvijezda nekadašnji selektor reprezentacije BiH Fuad Muzurović, fudbalske legende Glavaš, Bolić, te brojna druga slavna imena bh-a fudbala, sportskog novinarstva, estrade...Na drugoj, u ekipi veterana Goražda selektor ekipe Avdo Kuljuh i brojni igrači koji su fudbal igrali šezdesetih godina do „ mladih veterana“, fudbaleri u koje dječaci koji treniraju ovaj sport u Goraždu, i danas gledaju kao u legende.

U ovaj praznik fudbala povodom jednog vijeka postojanja ovog sporta u Goraždu upleli su se pozdravi sportskih prijatelja, drugara, sjećanja na nekadašnje susrete, a tokom utakmice sjajne kombinacije napadača i bravurozne intervencije golmana – dokaz da su majstori i dalje majstori.



Početni udarac na utakmici koja je završena rezultatom 3:3. zajednički su izveli 84-čeverogodišnji Ibrahim Mašala koji je u Goraždu fudbal igrao krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog vijeka i slavni bosanskohercegovački reprezentativac Elvir Bolić.

U sjajnom ambijentu goraždanskog fudbalskog stadiona i atmosferi ispunjenoj dobrim emocijama i sportskim prijateljstvom, uz nastup članica i članova ANIP-a goraždanskog Centra za kulturu u poluvremenu susreta, desila se revijalna utakmica o kojoj će se dugo pričati i za čiju organizaciju fudbalski klub „ Goražde“ zaslužuje sve čestitke.



No, ljubitelji fudbala u Goraždu očekuju da se ovaj veliki jubilej – 100 godina fudbala u Goraždu, čime se ne može pohvaliti veliki broj gradova, obilježava i u narednom periodu.
I zbog ovog vijeka fudbala i zbog onih najmlađih fudbalera sa početka ovog teksta, i fudbal i fudbalski klub u Goraždu svakako zaslužužuju i trebaju puno pažnje i brige onih koji o sportu odlučuju ali i cijele sportske javnosti u gradu na Drini i Bosni i Hercegovini.



Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice