Ambasada Bugarske u BiH obezbjedila sredstva za nabavku namještaja u vrtiću Sunce - Goražde PRESS

Breaking

21. 11. 2018.

Ambasada Bugarske u BiH obezbjedila sredstva za nabavku namještaja u vrtiću Sunce

U okviru programa „Obrazovanje za najmlađe“ Ambsada Bugarske  u BIH obezbjedila je 20 000 KM za adaptaciju krova na zgradi dječijeg parka Plavi cvijet te nabavku namještaja u goraždanskom vrtiću Sunce. Ovim povodom ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, željela se uvjeriti da je projekat realiziran te je  posjetila Goražde. U znak zahvalnosti dočekala ju je  direktorica vrtića vrtića „Sunce“ Elma Bučo, te polaznici vrtića koji su ovim povodom priredili i svečani program.

„Nama je zaista drago da smo uspjeli pomoći jer je jedan od naših prioriteta podizanje kvaliteta obrazovanja za najmlađe. To su projekti koji se realiziraju putem Bugarske razvojne pomoći I nama je izuzetno drago da smo danas saznali  da je sutra 43. rođendan vrtića koji će mališani dočekati sa novom opremom ovdje. Mi realizujemo puno projekata na teritoriji  BiH, evo Vitiez, Foča, Kiseljak, Fojnica, Zavidovići tako da je zaista podizanje kvaliteta obrazovanja naših najmlađih jedan od naših prioriteta, pa pokušavamo implementirati što više projekata“, izjavila  je Avgustina K. Tzvetkova, ambasadorica Bugarske u BiH.



Elma Bučo dirkeorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Goražde ističe kako je na ovaj način rješen i  dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem u zgradi parka Plavi cvijet.

„Tako da želim zaista od srca da im se ovom prilikom zahvalim na ovom projektu što je uspješno realizovan i što imaju razumjevanja za našu djecu. Zahvaljujući realizaciji ovog projekta poboljšani su uslovi za odgojno-obrazovni rad“, kazala je Bučo.



Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice